Vår historia

Vi är stolta över kunskap och erfarenhet från 1975

Sven Hansson och kollega Henrik Karlsson startade Hansson o Karlssons byggservice 1975. De var duktiga snickare på  Sven Petterssons byggnadsfirma i Kungsbacka. Efter en tid så bestämde de sig att ta chansen att starta en eget företag. Redan då hade de byggt upp stora yrkesskickligheter och var mycket omtyckta i sin kundkrets. Efter tidens gång så jobbade dom mer och mer på var sin ort. Sven runt sitt hem i Sätila och Henrik i orten Idala. Antalet kunder ökade och fler snickare anställdes.

Sönerna till Sven Hansson, Claes o Pär, började hjälpa till tidigt i firman. Främst under lovdagar och sommarlov. Efter sönernas utbildningar i gymnasiet så kändes det naturlig för dom att fortsätta att snickra och utveckla firman. Företaget växte ytterligare med ett par man och mamma Birgitta Hansson fick hjälpa till på kontoret mer och mer.

En ny era startades

Bröderna Hansson  var delägare tidigare men 2010 tog de över firman då Henrik och Sven närmade sig pension.

Idag har Hansson & Karlsson Byggnads AB hela 15 fantastiska personer anställda på firman som har ett genuint intresse för traditionellt byggande i trä. Det finns en stor stolthet över historian i företaget som genomsyrar kvalité, engagemang med en familjär känsla. Detta är något som skall förvaltas och vårdas i tiden.

Cleas Hansson – Pär Hanson
Våra kärnvärden

STOLTHET, KVALITET, ENGAGEMANG OCH TRYGGHET.

Det familjära företaget

Hansson & Karlsson är ett familjärt, väletablerat företag som har satt sin prägel i folks hem sedan 1975. Huvudsysslan är ny-om och tillbyggnationer riktat främst emot privatpersoner. Men har även gjort större entreprenader så som hyres och bostadsrätter. Vi är främst verksamma i Hallands län & Marks kommun. Man kan säga att vi jobbar runt vår kära sjö (Lygnern) med omnejd från Varberg i söder, Göteborg i norr.

Huvudkontoret har vi Sätila där vår medarbetare Lotta sitter och hjälper oss bla med det admistrativa. I maj 2019 öppnade vi även en filial i Fjärås som kommer att knyta till vår kundkrets ännu bättre i regionen.

Under Bröderna Hansson Förvaltning ligger Hansson & Karlsson Byggservice.  Det finns även delägarskap i:

  • Börsagården AB – Äger & förvaltar hyreslägenheter & kontor/lager
  • Förvaltning & Entreprenad i Sätila AB – Byggnation egna hem samt byggnation & förvaltning hyreslägenheter.
  • Duvehed AB – Äger & förvaltar kontor & lager i Fjärås
På skidresa med hela gänget
Teamaktivitet med företaget
Sommarfest på kontoret

Vi stöttar lokalt

Vi engagerar och sponsrar våra lokala idrottsföreningar, ungdomssektioner och även många ideella projekt som gynnar vår bygd o gemenskap. Här nedan ser ni några av de saker vi stöttat genom åren. De flesta är på lång sikt och med stort engagemang. 

  • Sätila sportklubb
  • Löftadalens idrottsförening
  • Marks handbollsklubb
  • Lion
  • Ek bryggan Sätila
  • Isa af lygnern

Vill ni veta mer om vår stöttning? Hör av er till oss.

Vill du komma i kontakt med oss?

Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig. Oavsett vem du är och vad du har för syfte. Vi kan hjälpa till med de allra flesta projekt. Inget har hittills varit för litet eller för stort. Klicka på länken nedan för att komma till kontaktsidan.